top of page

Sea of Dreams - Dennis Nolan. Recomandare carte



Activitățile din această zi au fost precedate de lectura unei cărți MI-NU-NA-TE!

SEA OF DREAMS, carte ilustrată de Dennis Nolan și publicată în 2011, face parte din seria cărților fără text, a căror poveste trebuie construită, spusă deopotrivă de părinte și copil într-un exercițiu de imaginație, cooperare și complicitate.

Nolan creează o poveste captivantă, o fantezie nautică, o aventură ilustrată ce îmbină într-un mod absolut natural, firesc fantasticul și realitatea. Primele pagini par să spună o poveste adânc ancorată în realitate, povestea unei fetițe ce construiește un castel pe malul mării și pe care, odată cu lăsarea înserării, îl părăsește. Seara aduce fluxul mării, valurile lovesc în zidurile de nisip ale castelului, acoperindu-le progresiv. Primul aspect care punctează trecerea în fantastic e aprinderea unei lumini la fereastră unui turn a castelului de nisip.






De aici înainte, Nollan ilustrează aventura unei familii liliputane ce se luptă peste noapte să supraviețuiască năruirii castelului, zbuciumului mării, îndrumător având un pescăruș.

Când băiatul e aruncat peste bord, este în pericol de a fi înghițit de un pește uriaș, însă în ajutorul său vin fete sirene alături de căluți de mare.


Spre dimineață familia își găsește refugiu pe o insulă stâncoasă, unde își are cuibul pescărușul îndrumător.

Nu mult după aceea, fetița apare din nou pe plajă și începe un alt castel, în timp ce privește în depărtare către insula de stânci, unde familia liliputană aprinsese un foc mare.

Seara se lasă din nou, fluxul înghite zidurile castelului de nisip, iar la fereastra unui turn se aprinde o lumină.



Sper că v-au plăcut ilustrațiile la fel de mult pe cât ne-au plăcut nouă!

Într-o altă postare o să vă scriu și despre activitățile ce au urmat lecturii cărții SEA OF DREAMS.






bottom of page